Čvor Čeveljuša

Go down

Čvor Čeveljuša

Postaj  Borat on 28.04.08 21:17

RIGOROZNE MJERE POLICIJE

Pločanska policija hitno započinje primjenjivati rigorozne mjere na predjelu Čeveljuša kod Ploča, gdje se izvode radovi na izgradnji brze ceste koja spaja autocestu s gradom i lukom Ploče, odnosno izmješta dio postojeće trase državne ceste D-8. Rezultat je to pregovora predstavnika Grada Ploča koje je predvodio gradonačelnik Ante Karamatić, izvođača radova koje je predstavljao Mirko Udiljak, glavni inženjer gradilišta, predstavnika policije i glavara mjesnih odbora s toga područja.

Naime, ni sedam stotina prijava pločanske policije nije moglo zaustaviti desetke autobusa, kamiona, i dostavnih vozila koji svakodnevno, unatoč zabranama, prometuju kroz gradilište i značajno usporavaju radove.

Zbog toga je došlo do kašnjenja radova na čvoru Čeveljuša koji su trebali biti gotovi do 01. svibnja, pa su izvođači dobili potrebne suglasnosti o produženju roka zatvaranja Jadranaske magistrale do 20 svibnja. Koliko je situacija ozbiljna, jer se približava početak turističke sezone, govori i činjenica da su Hrvatske autoceste kao investitor radova zaprijetile zatvaranjem gradilišta ukoliko se situacija hitno ne normalizira. Razmišljalo se čak i o angažiranju zaštitara, ali je takva mogućnost, zbog objektivnih razloga, otklonjena. Podsjetimo, neuvjetnim makadamskim putovima kroz Čeveljušu i Stablinu za vrijeme trajanja radova može prometovati samo lokalno stanovništvo.

Mimoilaženje dvaju autobusa koji unatoč zabranama prometuju ne uvjetnim makadamski putem kroz Stablinu.

Tekst i slika: Ante Šunjić


Hvala Bogu!
avatar
Borat
Co-Administrator
Co-Administrator

Broj postova : 151
Registration date : 15.02.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.