Kominzilla

Prethodna tema Sljedeća tema Go down

Upit Kominzilla

Postaj  Gurija on 25.05.11 15:22

Evo samo nekih od napisa po news portalima:
24 sata - Policija na nogama: Kominjani tvrde da ih vreba veliki gmaz
Slobodna Dalmacija - KOMIN NA NOGAMA Divovski gušter varan prestrašio mještane
VARAN U KOMINU Veterinar: U današnje vrijeme ništa nije nemoguće
Jutarnji list - Strah od velikog guštera ne jenjava: Mještani tvrde...
Jutarnji list - Neprospavana noć u Kominu: Neki su vidjeli, a neki čuli velikog varana. Policija ga tražila termokamerama!


Neću ništa komentirat samo me svrbi nekoliko sitnica:
činjenica br. 1: Varan je dnevna životinja i ne izlazi noću.
činjenica br. 2: Varan je hladnokrvna životinja i termo-kamere baš i ne pomažu
činjenica br. 3: Varan ne skiči, ne krivi se ko jazavac, ne krešti ko papagaj, ne mijauče i ne grakće... Jednostavno se ne glasa

Wikipedija: Danas živi oko 6000 komodo varana koji nastanjuju Male sundske otoke, Indoneziju, uključujući i otok Komodo (1700), Rinku (1300), Gili Montag (100), Flores (možda 2000) i jedan (1) Komin, Hrvatska.

Po meni, prvo što triba uradit je dati trenutni otkaz biseru u policiji koji je predložija ili izda zapovid da se hladnokrvnog lizarda traži termo-kamerom.
Evo i ostatka pojašnjenja:
tportal/znanost - Policija je smiješna ako traži varana termovizijom

_________________



My status
avatar
Gurija
Gazda u kokošinjcu/Admin
Gazda u kokošinjcu/Admin

Broj postova : 912
Registration date : 12.02.2008

http://korf.forumeast.com/

[Vrh] Go down

Upit Re: Kominzilla

Postaj  Gurija on 26.05.11 7:02



Evo i malo sprdnje na račun varana:

Recept za brujet od kominskig varana za 4 osobe:

2 veće kapule

2 dcl maslinova neretvanskog ulja (barba Lukino u Desnama je izvrsno)

3 sridnje neretvanske pamidore (iz Modriča sa otvorenoga, nikako plasteničke)

2 lista neretvanskog selena

6 ljutih neretvanskih paprika (preporuka zažabske)

3 jušne kašike neretvanske kunserve (najbolja je PIK Neretva, ko je još ima)

1 dcl neretvanske kvasine

1.5-2 kg kominskog varana

1 prstohvat stonske krupne soli

1 prstohvat Vegete Podravkine



Priprema:

U teću za brujet najprije ulit ulje, iskrižat kapulu na ploške posložit po ciloj teći, pa stavit selen.
Posložit pamidore iskrižane na kockice, a nakon toga posložit meso autentičnoga kominskog varana.
Izmišat kvasinu i kunservu i ulit skupa sa vodon da prikrije varana u teći.
Kuvat poklopljeno 45min -1h ovisno o starosti varana.

Napomena:

Poslužit vruće sa puron ili blitvon, naravno neretvanskom!
Bilo koje vino odgovara za serviranje uz jelo, pa čak i maravan :D




_________________



My status
avatar
Gurija
Gazda u kokošinjcu/Admin
Gazda u kokošinjcu/Admin

Broj postova : 912
Registration date : 12.02.2008

http://korf.forumeast.com/

[Vrh] Go down

Upit Re: Kominzilla

Postaj  Gurija on 28.05.11 4:59


_________________



My status
avatar
Gurija
Gazda u kokošinjcu/Admin
Gazda u kokošinjcu/Admin

Broj postova : 912
Registration date : 12.02.2008

http://korf.forumeast.com/

[Vrh] Go down

Upit Re: Kominzilla

Postaj  Gurija on 31.05.11 18:01


_________________



My status
avatar
Gurija
Gazda u kokošinjcu/Admin
Gazda u kokošinjcu/Admin

Broj postova : 912
Registration date : 12.02.2008

http://korf.forumeast.com/

[Vrh] Go down

Upit Re: Kominzilla

Postaj  Sponsored content


Sponsored content


[Vrh] Go down

Prethodna tema Sljedeća tema [Vrh]


 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.