DA ili NE Hrvatskoj u EU

Go down

Želite li Republiku Hrvatsku kao punopravnu članicu Europske Unije???

17% 17% 
[ 2 ]
42% 42% 
[ 5 ]
33% 33% 
[ 4 ]
8% 8% 
[ 1 ]
 
Ukupno glasova : 12

DA ili NE Hrvatskoj u EU

Postaj  Gurija on 10.01.12 18:14

Dragi moji, približava nam se polako, ali sigurno 22. siječnja 2012., vrime raspisivanja referenduma i izlazak na isti o pridruživanju EU. Ne mogu izdržat da ne objavim svoje stavove kao i neke video priloge.

Možda će ovo moje razmišljanje i prilozi pomoć svim punoljetnim osobama koje mogu ostvariti pravo na referendumsko izjašnjavanje, a koji ne znaju kako se izjasnit na referendumu.

Postavljam svima za domaću zadaću nek se raspitate Što je EU, odnosno što EU predstavlja za nas Hrvate?
Što nam to EU donosi pozitivno, a što negativno?
Koliko smo spremni (kulturno, disciplinski, financijski, gospodarski...) na regule, uvjete, ograničenja i ucjene od strane EU?

Prema iskustvima do dana današnjega, naš pravosudni sustav, izvršna vlast (vlada RH), zakonodavna vlast (Sabor RH) i kompletna birokracija niti su dorasli niti ispunjaju osnovni minimum uvjeta koje EU predstavlja i zahtjeva od svojih zemalja članica pa sve to skupa povlači za sobom pitanje zašto EU želi Republiku Hrvatsku vidjeti što skorije kao svoju članicu i zašto €uro zona treba baš nas, naročito sada kad zapadamo u novi recesijski val, a da i ne spominjem nestabilnost i poljuljanu održivost službene monete Europske Unije kao i turbulentnost nekih svojih postojećih članica kao što su Irska, Grčka, Portugal, a prema svim predviđanjima toj ekipici pridružit će se skoro Španjolska, Italija i Slovenija, ako već nisu.

Imamo li mi ono nešto što njima treba i imaju li oni ono nešto što nama treba?
Prije bih rekao da mi imamo ono nešto, a to su prirodna bogatstva i to skoro sva kojih se čovjek u 10 minuta može sjetiti, a EU ima banke i njihova ticala koji će sve to pograbiti i razje*ati.

Ako ste mislili da je EU sveta krava varate se.
Ako ste mislili da je EU krava muzara bila je (naglasak na "bila je"), ali samo onima velikima.
Moj konačan zaključak na sve ovo bio bi sljedeći:
Ulaskom u EU Hrvatski koruptivni mentalitet prelazi na posve novu i višu razinu, tzv. €uro korupcije kojoj očito mi Hrvati, a bogme ni naši političari nismo dorasli.

Evo i par priloga s Youtube-a koji govore što i kako pojedini predstavnici EU parlamenta misle i javno govore o našem pristupu Europskoj Uniji kao i o trenutnoj situaciji unutar te iste EU, rastegnutoj još od 2009.,a u koju nas upravo uvlače.Za razumjevanje idućih isječaka potrebno je poznavanje engleskog jezika.
By the way, ulaskom u EU naježili su oni koji ne znaju bar jedan EU jezik neračunajući na materinji. hehehe...Isječak s konačnim zaključkom:


Zadnja promjena: Gurija; 11.01.12 18:21; ukupno mijenjano 2 put/a.

_________________My status
avatar
Gurija
Gazda u kokošinjcu/Admin
Gazda u kokošinjcu/Admin

Broj postova : 912
Registration date : 12.02.2008

http://korf.forumeast.com/

[Vrh] Go down

Re: DA ili NE Hrvatskoj u EU

Postaj  Guriš on 11.01.12 14:08

Prednosti i mane ulaska u Europsku uniju


Hrvatska je prošla dugačak pregovarački proces s Europskom unijom, piše Večernji list navodeći stvari koje nas čekaju kada pristupimo Europskoj uniji.1. Hrvatski studenti će moći ići na sveučilišta u Europskoj uniji pod istim uvjetima kao i studenti države u kojoj se sveučilište nalazi.( Pod uslovom da taj studium netko može i platiti!)

2. Državljani Hrvatske moći će se preseliti i zaposliti u bilo kojoj državi Unije, a slobodno zapošljavanje uslijedit će nakon prijelaznog razdoblja koje može trajati najdulje sedam godina.(Momentalna Evropska financiska kriza obećava svakom pedesetom Hrvatu zapošljavanje.)

3. Neće se smjeti saditi novi vinogradi, ali će se smjeti obnavljati stari. ( Samo pod uvjetom da su ti isti stari vinogradi registrirani u knjigama,a koliko ih ima da se i nezna pravo imovinsko stanje.)

4. Više proizvoda i veća konkurencija donijet će i niže cijene. ( A kome će se to sve prodat i tko će to moći platiti?)

5. Tvrtke će moći pružati usluge na cijelom području Europske unije, neovisno o tome u kojoj im je državi sjedište. ( Sa ovim radnim moralom?)

6. Hrvatska će imati 12 zastupnika u Europskom parlamentu, sedam glasova u Vijeću EU, jednog povjerenika u Europskoj komisiji, jednog suca u Europskom sudu pravde te Općem i Revizorskom sudu. Hrvatski će postati 24. službeni jezik EU. ( Tu će izbit bitka oko stolica,plaća je velika a obaveze su niske prma primanjima.)

7. Ulaskom u Uniju, predmeti na sudovima brže će se rješavati. (Izgleda mi da smo mi zaboravili naše navike i kulturu,pa mislimo da će sve ići brže.)

8. Na kruh, lijekove, knjige, novine i znanstvene časopise će se ukinuti nulta stopa PDV-a te će se uvesti snižena stopa od najmanje 5 posto.

9. Ulaskom u Uniju izmijenit će se Propis o kašnjenju u plaćanju, kojim se zateznim kamatama i sankcijama ograničava rok plaćanja na 30 dana

10.Suce više neće moći birati politika, a doći će do depolitizacije policije. ( Ova informacija nije baš istinita, jer politika itekako bira indirektno suce i vrho policije.)

11. U prvoj godini članstva poljoprivreda će kroz izravna plaćanja dobiti oko 373 milijuna eura.

12. Sedam godina nakon pristupanja Uniji, stranci koji su državljani Europske unije neće moći kupovati poljoprivredno zemljište.

13. U prve dvije godine članstva Unija je za Hrvatsku pripremila 3,5 milijardi eura, no ako ne budemo valjano pripremili projekte i dokumentaciju ništa od toga. ( Nemojmo zaboravit da se svi krediti i zajmovi moraju vratiti na vrime sa kamatama!)

14. Visina plaće neće ovisiti o ulasku u Uniju. (A,aa)

15. Ulazak u Uniju donosi poljoprivrednicima i proizvođačima veću konkurenciju. (Koju mi nemamo.)

16. Granična kontrola s državama Unije ostaje dok ne pristupimo Schengenskom sporazumu.

17. Doći će do ukidanja carina i taksa te usvajanja zajedničke carinske tarife prema trećim zemljama

18. Hrvatski ribari će kočaricama moći prići na milju i pol od zapadne obale Istre, sve do zapadnog ulaska u Kvarnerski zaljev, a ribari zadržavaju tradicionalne alate. (Bili živi pa vidili!)

_________________
Puno se njih tuku u prsa,aaaaaaaaaa nigdi SRCA !!
Ako vam se forum nesviđa,budite onda aktivni u njegovom radu a ne samo kada vam je nešto potrebno! na zapovijed
avatar
Guriš
Co-Administrator
Co-Administrator

Broj postova : 1342
Registration date : 18.02.2008

[Vrh] Go down

[Vrh]

- Similar topics

 
Permissions in this forum:
Ne moľeą odgovarati na postove.